A nőgyógyász

Egy nőnek alapvetően szüksége van egy nőgyógyászra. Különféle szűrésekre kell eljárni időközönként, és aki ezt rendszeresen meg is teszi, annak valószínűleg nem kérdés, ki lesz a terhessége alatt az orvosa.

Én azonban nem rendelkezem bejáratott nőgyógyásszal, és bevallom a szűrővizsgálatokat is elhanyagoltam az utóbbi időben, ezért most nagyon fontos lenne egy kiváló orvost találni. Először arra gondoltam, hogy sztk-ba bejelentkezem, nyilván közel a lakóhelyemhez. A probléma azonban ott kezdődött, hogy állandó lakcímem nemhogy nem abban a kerületben van, de más városban. Ezért aztán nem jelentkezhetek be, de ha közvetlenül a nőgyógyászatot hívom, talán tudnak segíteni. Hívom tehát őket, akik egyből megadják a központi telefonszámot az időpont kéréshez, úgyhogy kezdem elölről a történetet. Nem adhat időpontot, de ha személyesen odamegyek, akkor kertek alatt beférhetek…Ennyit a szabad orvosválasztásról. Szabad, persze, magándokit azt választasz, akit csak meg tudsz engedni magadnak. Amúgy meg vagy zuglóban laksz hivatalosan is, vagy osonj, mint valami bűnöző.

Hamar eljutottam hát oda, hogy már a legelső vizsgálatra is olyanhoz megyek, aki talán hosszútávra is jó lehet. De ki lehetne az orvosom? Mégis mi alapján válasszak? Az internetes fórumokban ahány pozitív vélemény van valakiről, ugyanannyi negatív. Sőt saját ismerősöm mesélte, hogy amikor ő volt terhes, ahhoz a dokihoz ment egyszer valami vizsgálatra, aki anyukám orvosa és világ életemben egy halk szavú motyogó középkorú emberkének ismertem, míg barátnőm bunkónak és üvöltözősnek írta le. Ergo az orvos is ember, és lehet, hogy Klárikával kedves, Marikát meg ki nem állhatja. Úgyhogy a puding próbája az evés. Ha nem tetszik, továbbállok. Elkezdtem hát legjobb barátommal – google – nőgyógyászt keresni, és végül a weblap alapján döntöttem valaki mellett. A számomra túlzó színvilágot leszámítva megfelelően informatívnak, egyértelműnek találtam az oldalt, és az egyik legfontosabb tényezőt is megtaláltam: árak. Már az is tetszett, hogy ki van írva mindenféle vizsgálat ára, ráadásul maguk az összegek sem rémisztőek. Felhívtam hát a megadott telefonszámot, hogy időpontot kérjek, és nagyon kedves hölggyel sikerült beszélnem, aki tájékoztatott arról, amiről kellett és adott időpontot. Remélem, a doktor néni is szimpatikus lesz, de legalábbis hozzáértő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük