Az első vizsgálat

Eljött a nagy nap végre, amikor megerősítik, hogy az eddig csinált öt terhességi teszt, a mellfeszülés, a kimaradt menstruáció nem csak valami vad fantáziálás, hanem valódi terhesség első jelei.

Mondanom sem kell, nagyon izgultam, és alig vártam, hogy bejussak. Az asszisztens nagyon kedves volt, felvette az alapvető adataimat, majd hamarosan be is kerültem a rendelőbe. A doktornő is elsőre szimpatikus volt, miután tisztáztuk, miért vagyok ott, egyből meg is kért, hogy feküdjek fel a vizsgáló asztalra. Közben kérdezte, milyen jelei vannak a terhességnek, és a gyakoribb szédülésre (amúgy is alacsony a vérnyomásom) javasolta, hogy mindig legyen nálam szőlőcukor, illetve nyugodtan kávézzak (jelenlegi kávéfogyasztásom eleve nem magas, így ezt megtarthatom).

Hüvelyi ultrahangvizsgálatot végzett, és bár korábban azt gondoltam, hogy úgy járok majd, mint Rachel a Jóbarátokban, meglepő volt látni, hogy látom, amit látni kell.

Azaz egy szürke szutymót a képernyőn, akinek ver a szíve! Aztán a doktornő bekapcsolta a hangot is, hátha halljuk is, és valóban. Egy apró szívecske ütemes dobogását lehetett hallani, ami megdöbbentő volt. Soha nem éreztem még ilyen boldogságot, és meghatottságot, még a könnyem is kicsordult. Azt hiszem ezzel egyből tudatosult áldott állapotom, másrészt pedig a természet döbbenetes csodája taglózott le.

Töhötöm A doktornő szerint a 7. hétben járhatok, előzetes kalkulációja szerint pedig 2014.08.21-t jelölte meg szülés időpontjának, jelezve, hogy ezt még nagy valószínűséggel módosítjuk. Töhötöm 11,3 mm nagyságú és még egyszer mondom a csodálatos és felfoghatatlan részt: ver a pici szíve! Utólag sajnálom, hogy a férjem nem volt bent, amit egyikünk sem akart előtte, mert nem tudtuk, milyen vizsgálatokat fog elvégezni a doki, de legközelebb már tuti bent lesz velem. Ja, a vizsgálatok: meglepő módon semmi egyéb nem történt, sőt kiselőadást sem tartott igazán, tulajdonképpen mi kérdeztük meg, ami érdekelt bennünket első körben. A méhnyakrák szűrésről mondta csak még az elején, hogy egyelőre nem csináljuk meg, mert ilyenkor nagyon vérzékeny lehet a méhszáj, és ez ijesztő lehet az első pár hétben a kismama számára, majd a 12. hét után is elegendő elvégezni.

Nagy boldogságban távoztunk a rendelőből, kaptam beutalót laborvizsgálatra, illetve amit a macskáink miatt külön kértem, a toxoplasmosis vizsgálatra. Legközelebb pedig 4 hét múlva kell mennem a doktornőhöz, amikor is már egy jóval nagyobb, fejlettebb, erősebb Töhötömmel találkozhatok a képernyőn.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük