Mozog a baba

Ugyan még nem tudom, mit is kellene éreznem, de a 19. hétben már könnyen előfordul, hogy érzi a kismama a baba mocorgását. Azt mondják a tapasztaltak, hogy könnyedén összekeverhető az érzés azzal, amikor bugyborékol kis beled, de van, hogy valóban belülről érzel egy lökést.

A bugyborékolás kb. két hete megy – természetesen gyanús időpontokban, mint pl.: evés előtt éhesen, evés után emésztve, kávé után, stb. Az első valódi megmozdulást azonban 2014.03.26 este 11 utánra teszem, amikor elalvás előtt 3-4-szer is éreztem, hogy megbök a kis tökfilkó belül. Másnap pedig délelőtt melóban volt egy hasonló, de gyengébb rugás, ami már elbizonytalanított, de akár Töhötöm is lehetett.

Ilyen viszont még határozottan nem volt 🙂

2014.03.30. 11:25 körül mintha rúgott volna egyet, amire kicsit összerándultam, délelőtt folyamán pedig egy-két bluggyanást éreztem.

2014.03.31 éjjel, hasonfekve pár bluggynaás, mintha jelezné, hogy összenyomom

2014.04.05. késő délután szundiból ébredezve, háton fekve egyszer csak valódi rugdosást éreztem az alhasamban. Aztán a kezemet odatéve is érezhető volt egy-két jól bevitt rúgás. Természetesen férjemet szólítottam, aki már természetesen hiába rakta oda a kezét, Töhötöm nem méltatta arra sem, hogy tenyérberúgja. De megnyugtattam kedvesemet, hogy valószínűleg a gyermek őt is szereti, csak egy kis p…s. Ugyanezen napon késő este szintén mocorgós kedvében volt a kicsike, de aztán mire elaludtam, neki is sikerült elhelyezkednie.

A legutóbbi rugdosás óta napi szintű a ficergés, úgyhogy minden korábbi aggályom elmúlt. élvezem, hogy időnként már érezhetően lakik bennem valaki, de azt sajnálom, hogy eddig egyetlen lelkes érdeklődő sem fogadott a kis tökös. Bárki próbálkozik kézrátétellel, senkit nem bánt az én kis cukorbogyóm.

2014.04.17. esti órákban megint csak rugdalózós kedvében volt a csöpp, ezért szóltam férjemnek, hogy talán most érezheti, de az első két rúgásnál csak én éreztem a mocorgást. Aztán a harmadik akkorára sikerült, amilyet még sosem produkált, a kedves apuka meg is ijedt kicsit, hogy kitör az alien. Ez eddig a rekord, még én is meglepődtem, mennyire agresszív tud lenni a kicsike 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük