SKiCC -a valóságból egy színesebb világba rajzollak

Hogy mi az a SKiCC? Jelentése: vázlatrajz, amely nem részletesen, pontosan kidolgozott terv; gyorsan és nem részletesen kidolgozott rajz; vázlat. Mégis lehet benne ennél sokkal több. László Judit, egy fiatal tehetség, képes egy skiccet is élettel és vidámsággal megtölteni, ha szeretnéd. És ugye miért ne szeretnéd?

Régóta tartozom ezzel a poszttal, és bár semmi köze nem lesz cukibobohoz, itt találtam helyet neki. Mármint az én skiccem beszámolójáról. Tudni kell, hogy a művésznőt már ismerem egy ideje, és ugyan nem töltünk sok időt együtt, egy állandóan vidám, kedves teremtésnek ismertem meg. Még az uncsitesómmal is képes együtt élni és megrendszabályozni őt, amit végképp nem is értek. Szóval eleve őstehetség a csaj 😀 Jó pár hónappal ezelőtt úgy döntött, hogy azzal foglalkozik, amit szeret is csinálni. Ez pedig a rajzolás. A legjobb pedig az az egészben, hogy bárkinek rajzol egy SKiCCet fénykép(ek) alapján úgy, hogy az garantáltan tetszeni fog és csodás ajándék lehet belőle. Ahogy az nálam is volt.

Jucus és kis családja

Mivel a szülinapi ajándékok egy idő után mindig sok fejtörést okoznak, idén teljesen ötlettelenül bolyongtam egy bevásárlóközpontban, hogy kedves férjemnek ajándékot találjak. Ahogy tavaly, idén is betértem egyik kedvenc üzletembe, ahol nagyon klafa pulcsikat lehet jó áron és jó minőségben kapni, persze csak neki. De azért mégiscsak szülinapról volt szó, ezért a telefon a fülemen lógott és erősen konzultáltam a családdal, hátha előállnak egy jó ötlettel. És az ötlet megszületett: „Miért nem kéred meg Jucust, hogy rajzoljon egyet?” Hm. Szülinap holnapután lesz, valószínűleg esélytelen, de egy próbát megért. Üzenet még aznap este elment tele olyan igényekkel, melyet rengeteg telibevigyorgós szmájlival tudtam csak tompítani, és persze biztosítottam a művésznőt, hogy lévén milyen butus vagyok és biztos későn szólok, semmi baj, ha nem fér bele. Mint kiderült, belefért, mert Jucus okos lány és gondol a butus kutyusokra, ezért terveibe mindig belefér egy gyors munka. Másnap már jött is a kész rajz üzenetben, hogy csekkoljam, majd személyesen kiszállította a bekeretezett csodaszép ajándékot.

12309744_1666988713585221_7414276178006875757_o
Jucus és kis családja – valakin gyakorolni is kell 😀

Nagyjából így néz ki egy megrendelés, elkészítés, kiszállítás folyamata, az idő ennél csak hosszabb lehet persze. Van, aki jó előre gondolkodik, neki például megadatik, hogy mindenféle változtatásokat eszközöltessen a rajzon, ha nem egészen tetszik a mű. Az én esetemben még fotókat sem kellett küldenem – egyrészt a facebookom tele van, másrészt az ismeretség is sokat segített az ihletszerzéshez -, és szinte teljesen tökéletes lett az eredmény. Az egyik macsek ugyan lemaradt, de mikor ezt szóvá tettem, a művésznő egyből tudta, miért van hiányérzete. Valamint férjem kapott egy bajszot, ami arra volt jó, hogy tudjam, sosem engedem neki, hogy növesszen. A lényeg tehát, hogy a kép teljes elkészülte előtt van lehetőség javításra, változtatásra, akár többször is – de azért nem a végtelenségig!

A végeredmény sikere pedig férjem arcán tükröződött, mert nagyon tetszett neki, úgy ahogy volt, mindenestől. Azóta is a nappalink falán díszeleg, ahogy azt sokan másoknál látom a SKiCC oldalára feltöltött képeken.

 

Így lehet tehát könnyen – szerencséseknek gyorsan – hozzájutni egy nem mindennapi alkotáshoz, ami esetemben nagyszerű ajándék lett.

Természetesen ára is van a dolognak, de árlistát nem találsz sehol, mivel egy hangulat, egy ember lényege, vagy csak amit te szeretnél viszontlátni, nem beárazható csak úgy előre. Mivel Jucus elég rugalmas és szereti az elégedett ügyfeleket, ezért többféle módja lehetséges a kép eljuttatásának, kaphatod keretben vagy anélkül, aztán előfordulhat, hogy olyan háklis vagy, hogy nagyon megdolgoztatod a művésznőt. Ezért tulajdonképpen mindenről egyeztetni érdemes.

 

10388640_1709132382704187_4932772827572467131_n
A mi kis családunk

 

Instagramon is követheted, ahova szintén felkerülnek az elkészült munkák, és persze facebookon is üzenhetsz, ha te is szeretnél egy klafányos ajándékot vagy egy igazán különleges díszt a lakásodba.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük